temporaryslice

Pretty Things

Hoe ga je een stapel beelden die ik door de jaren heen geschoten heb noemen. Als ik ernaar keek waren het toch vooral platen met een vrouw erop ergens op lokatie of in een studio gefotografeerd. Prettythings gaat vooral over schoonheid, spanning en sexappeal met ruimte voorsuggestie. De vrouw sterk, machtig en op een voetstuk geplaatst in een bepaalde setting met een idee. Soms met een idee dat gaandeweg verandert en daardoor verrast, dingen laten gebeuren is vaak veel spannender. BlondBitch en Pregnant sweetheart zijn hier voorbeelden van, deze beelden werden aangekocht door het Fries museum.

Icons of the West

Passie voor het wilde westen van Amerika ontstond zo’n vijfentwintig jaar geleden. Ik luisterde veel naar oude country platen van met name de legendarische outlaw beweging met o.a Johnny Cash, Kris Kristofferson en Waylon Jennings die mij aanspraken. Een logisch gevolg hiervan was dat ik in 2002 op mijn eerste ranch terecht kwam in Nevada. De uitgestrektheid, het lege, het grote niets, de eindeloze wegen wat door iedereen bezongen wordt, het was er allemaal. Wat mij het meest verbaasde, alles zag eruit als in een western film. Authentieke kleding, bunkhouses, teepees, quarterhorses, fantastische laarzen en “hoeden” die zo belangrijk zijn voor het typische westernsilhouet in de beelden aangekocht door Fries museum en particulieren in binnen en buitenland.

A119155

Havana Moon

De bokspartij tussen Felix Savon en landgenoot Arnold Vanderleyde staat mij nog helder voor ogen. Vanderleyde verliest. Het is 1992 en ik kijk naar de olympische spelen van dat jaar.Wie zijn die Cubanen? Ze domineren de bokswereld geruime tijd. Er is weinig over ze bekend, Cuba is dan nog redelijk geïsoleerd. De beelden die ik van Cuba kende waren vooral die van de revolutie, Fidel Castro, Che Guevara en oude amerikaanse auto’s. Voor het eerst bezoek ik Cuba in 1997, mijn plan is helder, met een Olympus O.M 4 camera begin ik mijn zoektocht naar Cubaanse boksscholen. Wat ik aantref is spartaans maar beeldschoon in mijn ogen. Enkele jaren later schiet ik er opnieuw een serie titel Kid Chocolate. Deze werd aangekocht door Wim van Krimpen destijds directeur van het Haags Gemeente Museum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gather

Elke reis begint met een eerste stap. Gather is een bloemlezing van plekken waar ik langskwam of naar toe wilde. Gekke ontmoetingen met passanten, desolate stadjes, nergens een mens te bekennen en cheap motels. Het voordeel van een fotograaf is dat hij gaat fotograferen. Gewoon onderwerpen die je dan ziet.